HomeseperatorNieuwsseperatorVakantiewoningen aan het water in Wallonië
Kwaliteit
Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Vakantiewoningen aan het water in Wallonië

Beleef de Journées Wallonnes de l’Eau vanuit je waterwoning

Eindhoven, 24 februari 2015

Van 16 tot 29 maart 2015 organiseert Wallonië Brussel Toerisme (WBT) op tal van plaatsen Les Journées Wallonnes de l’Eau. Tijdens deze ‘Waalse Dagen van het Water’ staan watergerelateerde activiteiten centraal, zoals tentoonstellingen, geleide wandelingen langs rivieren, bezoeken aan stuwdammen en watermolens plus activiteiten in relatie tot natuurbehoud en biodiversiteit. De aanwezigheid van water rond een vakantiewoning zorgt voor extra plezier, voor groot en klein. En precies daarom kies je uit het aanbod van Ardennes Relais een vakantiewoning aan het water, al dan niet gecombineerd met de Journées Wallonnes de l’Eau. De Ardennenspecialist biedt ruim driehonderd vakantiewoningen aan of nabij het Waalse water!

Waalse watermolen

Moulin de Vellereux watermolen Ardennes Relais vakantiehuizenHelemaal in thema kun je tijdens deze waterdagen verblijven in een heuse watermolen. Ardennes Relais biedt er diverse aan, waaronder Moulin de Vellereux, even onder Houffalize. De molen staat te midden van velden aan een beek in het dorp Mabompré. Het vakantiehuis heeft een klassieke inrichting en nog vele elementen die herinneren aan de vroegere functie als watermolen.

Vakantie aan de Ourthe

Eén van de belangrijkste zijrivieren van de Maas is de Ourthe en de Vallei van de Ourthe is een schitterend vakantiegebied. Je kan er heerlijk wandelen, fietsen, watersporten beoefenen en het wordt nog mooier in een vakantiewoning direct aan de rivier. Ardennes Relais heeft onder meer vakantiehuis Au Bord de l'Eau, een woning voor twaalf personen dicht bij het plaatsje Hamoir. Het karakteristieke groepshuis biedt gezelligheid en comfort, ligt direct naast de Ourthe en op loopafstand kan je een kajak huren. In de bosrijke omgeving zijn bewegwijzerde wandelpaden en wil je eens een dagje naar de stad, dan is Luik dichtbij.

Uitzicht op het meer

Domaine du Pichoux Bouillon aan het water Ardennes Relais vakantiehuizenBen je op zoek naar een vakantiewoning voor zes personen pal aan een meer? Dan kom je via Ardennes Relais op Domaine du Pichoux in Bouillon-Menuchenet, provincie Luxemburg. Voor wie houdt van absolute rust, in de vrije natuur en aan het water, is dit een hemel op aarde, ook voor de meereizende hond die er vrij kan rondlopen. Buren zijn er niet en in het aangrenzende bos kan je wandelen.

Genieten op een terrasje aan de rivier

Dat beleef je als je de vakantiewoning Magonette boekt in Heyd, op een steenworp van het toeristenplaatsje Durbuy. Twaalf mensen kunnen logeren in zes kamers, in een sfeervolle, gerenoveerde hoeve met alle comfort. De kers op de taart van deze attractieve vakantiewoning is het terras boven de rivier waar je geniet van het kabbelende water.

Barbecue langs de Semois

La Passerelle Semois aan het water Ardennes Relais vakantiehuizenAlle is een fantastisch dorp in de vallei van de Semois en een verblijf in vakantiewoning La Passerelle maakt het allemaal nog mooier. De woning ligt direct aan de rivier, in een groene omgeving en beschikt over alle comfort, inclusief een open haard. Op het terras langs de Semois kan je luieren, lezen, barbecueën en duiken in het water. Kinderen beleven er de vakantie van hun leven, om nooit te vergeten!

Vakantie in de stad, aan het water

Dinant is niet alleen een gezellige stad, het is ook een ideale uitvalsbasis voor tientallen excursies in de Ardennen. Met zes personen kan je er een unieke vakantie beleven in de schitterende vakantiewoning Le Gîte de Dinant, een prachtig gerestaureerd herenhuis mét uitzicht op de brug over de Maas en op de Citadel.

Ardeense woning met zwembad

Onvoorstelbaar hoe de aanwezigheid van water een vakantie kan verrijken. Een vakantie aan het water kun je ook invullen met een zwembad bij je vakantiehuis. Ardennes Relais biedt talrijke vakantiewoningen mét zwembad!

Noot aan de redactie – niet voor publicatie

Voor meer informatie en/ of (hi-res) beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Ardennes Relais

Ellen Oude Grotebevelsborg, persvoorlichter
Tel: 0031-40 - 216 36 12
E-mail: [email protected]
Website: www.ardennes-relais.be

Glenaki

Kristien Basting/Lien Deleu
Tel: 050-61 42 07
E-mail: [email protected] / [email protected]
Website:  www.glenaki.com
Twitter: http://twitter.com/#!/glenaki
Facebook: Travel Angels

Over Ardennes Relais

Ardennes Relais is specialist en marktleider in de online verhuur van vakantiewoningen in de Ardennen. De reisorganisatie heeft ruim dertig jaar ervaring in de sector. Het merk is gestart in 1980 en heeft momenteel ruim 1.100 vakantiewoningen in de verhuur. De woningen liggen verspreid over alle streken en variëren van groepskastelen tot knusse gîtes voor gezinnen, van back to basic tot superluxe met eigen wellnessfaciliteiten. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.ardennes-relais.be. Ardennes Relais maakt deel uit van de holding @Leisure Group.