HomeseperatorAbbaye de Stavelot

Abbaye de Stavelot

Bezoek vanuit je vakantiehuis in de Ardennen de indrukwekkende abdijkerk van Stavelot. Met een ideale ligging in de schitterende, ongerepte natuur en aan de oever van de Amblève, is dit prachtige bouwwerk een bezoekje meer dan waard. Vanwege het schitterende plaatje is de abdij geheel terecht opgenomen op de lijst van de 159 bezittingen van het erfgoed van Wallonië. Kom een kijkje nemen in het nieuwe Interpretatiecentrum van het oude Prinsdom van Stavelot- Malmedy, het uitgebreide Museum van het Racecircuit Spa-Francorchamps en het Museum Guillaume Appolinaire.

Naast een regulier bezoek aan de abdij en haar 3 musea, heb je ook de mogelijkheid om een tentoonstelling waar te nemen. Bovendien staan er verschillende gidsen klaar die je graag een rondleiding geven door Stavelot om je in de voetsporen te laten treden van de Blancs Moussis en van Guillaume Apollinaire, de beroemde schrijver en dichter.

Vakantiehuizen in de omgeving van Stavelot

Met een verblijf in een vakantiehuis van Ardennes Relais in de omgeving, kun je op ontdekkingstocht naar de geschiedenis van deze abdij. Ardennes Relais heeft een ruim aanbod vakantiehuizen in Stavelot en in de omgeving daarvan. Snuif cultuur op en leer meer van de geschiedenis, vanuit je vakantiehuis in de Ardennen! Zoek vakantiehuizen in de omgeving

Gegevens

AdresPlace Saint Remacle 32
4970 Stavelot
Telefoon+32 (0)80 86 27 06
ToegangVolwassenen: €8,50<br/> Groepsprijs volwassenen: €6,00<br/> Groepsprijs scholieren: €3,50
E-mailinfo.tourisme@abbayedestavelot.be
http://www.abbayedestavelot.be/hp/nl/hp.asp
InformatieDagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur (behalve op 25/12, 01/01, zondag en maandag van de Laetare)