HomeseperatorNatuurparkcentrum Botrange

Ontdek Natuurparkcentrum Botrange - Hoge Venen - Provincie Luik

Natuurliefhebbers zullen genieten van de Belgische Ardennen. Neem nou Natuurparkcentrum Botrange; een natuurhistorisch museum met een Informatiebureau waar begeleide wandelingen georganiseerd worden, milieueducatie programma’s worden geboden en fietsen worden verhuurd! Het “Signaal van Botrange” (Frans: Signal de Botrange) is met haar 694 meter het hoogste punt in de verre omtrek!

Botrange: extra leuk voor de kids!

Het centrum beschikt onder andere over een thema-speeltuin waar kinderen van 6 tot 12 jaar zich kunnen uitleven! De speeltuin vraagt geen entree en is het hele jaar door geopend met uitzondering van 25 december en 1 januari. Er worden ook educatieve activiteiten georganiseerd voor kinderen. Onder begeleiding van natuurgidsen leren kinderen hoe ecosystemen werken, in het bijzonder veen-ecosystemen. Het doel hiervan is om kinderen te laten zien hoe kwetsbaar ecosystemen zijn en hoe goed wij hier mee moeten omgaan willen wij er in de toekomst nog van kunnen profiteren.

Expo Naturama en meer..

Het hele jaar door kun je er verschillende evenementen bezoeken, zoals schilderijententoonstellingen, markten en paddenstoelenweekenden. Momenteel is er een tijdelijke tentoonstelling ‘Expo Naturama’. Deze tentoonstelling laat u ziet hoe het landschap van de Hoge Venen zich heeft ontwikkeld. Je gaat 500 miljoen jaar terug in de tijd en ziet hoe het landschap er toen heeft uitgezien. Ook kom je erachter dat het continent waarop de Hoge Venen zich bevinden zich in de loop van de jaren heeft verplaatst. Zo lag het vroeger op het zuidelijk halfrond!

Op stap met de huifkar

Er worden rondritten per huifkar georganiseerd waarbij de huifkar wordt getrokken door een tractor. Er zal een gids mee gaan die onderweg allerlei leuke weetjes vertelt over het gebied. Je komt langs de waterval van Bayehon, het monument van de vliegeniers en nog veel meer. In de winter is er de mogelijkheid om te langlaufen of te sleeën. Ook worden er langlaufschoenen, stokken en ski’s verhuurd. Alpineskien kan bij Ovifat.

De Groene Boetiek: streekproducten en wandelroutes

Daarnaast is er een boetiek aanwezig. Het winkeltje heet ‘De Groene Boetiek’. In dit leuke winkeltje kun je allerlei producten verkrijgen met als onderwerp de natuur en het natuurgebied de Hoge Venen. Er zijn wandelroutes beschikbaar, ansichtkaarten voor het thuisfront, boekjes voor kinderen, producten die door de lokale bevolking zelf zijn gemaakt etc. Verder beschikt het centrum over een café/restaurant. Ook is het mogelijk om te picknicken. Indien je begeleid wordt door een gids is dit kosteloos, anders kost het 0,50 p.p. Genieten dus in Natuurparkcentrum Botrange in de Hoge Venen!

Vakantiehuizen in de omgeving van Natuurcentrum Botrange

Via Ardennes Relais huur je unieke vakantiehuizen in de omgeving van Natuurparkcentrum Botrange voor een weekendje weg, een midweek of voor een langere vakantie in de Belgische Ardennen. Kies voor een knus chalet of luxe gîte, een fraaie vrijstaande vakantievilla of voor een appartement. Zoek en boek je ideale vakantiehuis bij Natuurparkcentrum Botrange via Ardennes Relais.

Zoek vakantiehuizen in de omgeving

Gegevens

AdresRoute de Botrange 131
4950 Robertville (Waimes)
Telefoon080/44.03.00
ToegangVolw. €3, kinderen €1.20, senioren €2.50
E-mailinfo@botrange.be
http://www.centrenaturebotrange.be