HomeseperatorEuro Space Center

Ontdek het Euro Space Center vanuit je vakantiehuis

In Transinne (gemeente Libin), niet ver van boekendorp Redu, vind je het Euro Space Center. In dit themapark voel je je even ruimtevaarder en word je meegezogen in het universum. Het Euro Space Center laat je in een binnen- en buitengedeelte kennis maken met de geheimen van het heelal.

Ruimtereis, simulators en workshops

In het binnengedeelte ga je op een tijdreis via het ontstaan van het heelal door de ‘Big Bang’ naar de toekomstige projecten van ruimteverkenning. Tijdens deze ruimtereis worden al je zintuigen aangesproken door een licht-, kleur- en klankspektakel. Je leert de geheimen kennen van de Tempel der Planeten, het Europees ruimtelaboratorium Columbus en het Internationaal Ruimtestation ISS.

 Enige Space Shuttle in Europa

Je vindt hier ook de Amerikaanse Space Shuttle op ware grootte, de enige in Europa. Bovendien kun je zelf ervaren welke emoties astronauten doormaken. Diverse simulators geven je het gevoel dat je echt in de ruimte verblijft, waarbij je bijvoorbeeld een wandeling over de maan maakt en het verschil in zwaartekracht beleeft. Je kunt in het Euro Space Center ook diverse workshops volgen, ondermeer voor het bouwen en lanceren van raketten. Het restaurant biedt gelukkig niet alleen astronautenvoedsel.

Zonnestelsel op schaal

In het buitengedeelte maak je spelenderwijs kennis met ons zonnestelsel in het planetenlabyrint van de Melkweg. Op een terrein ter grootte van een voetbalveld zijn de planeten op schaal weergegeven. Ook kun je hier met gebruik van je eigen schaduw de tijd aflezen in een speciale zonnewijzer. Een ‘ruimtewandeling’ van 6 kilometer leidt je langs mythes en legendes uit de ruimtevaart en astronomie. Het Euro Space Center organiseert bovendien evenementen rond bijzondere gebeurtenissen in de ruimte.

Na enkele uurtjes heb je het Euro Space Center ontdekt. Wedden dat je ’s avonds anders kijkt naar de sterrenhemel boven je vakantiehuis!

Vakantiehuizen in de omgeving van het Euro Space Center

Ardennes Relais biedt verschillende vakantiewoningen in de omgeving van het Euro Space Center. Kies voor een lange of korte vakantie, een weekendje of midweek in de Belgische Ardennen. Ardennes Relais biedt prachtige vrijstaande vakantiehuizen, appartementjes, chalets of gîtes. Zoek en boek je ideale vakantiehuis bij het Euro Space Center via Ardennes Relais.

Zoek vakantiehuizen in de omgeving

Gegevens

AdresRue Devant les Hêtres, 1
6890 Transinne (Libin)
Telefoon*32 61 65 64 65
ToegangVolw. €11, kinderen 6 a 12 €8
E-mailinfo@eurospacecenter.be
http://www.eurospacecenter.be/