HomeseperatorGrotten van Remouchamps

Ontdek de Grotten van Remouchamps vanuit je vakantiehuis

Vlakbij Aywaille in de provincie Luik vind je de Grotten van Remouchamps met de langste ondergrondse boottocht ter wereld. De bijzondere verlichting in de grote grot zorgt voor een sprookjesachtige sfeer. Sinds 1912 is dit pronkstuk van de provincie Luik open voor publiek, maar de grotten werden al ontdekt vanaf 1828. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen deze attractie.

Looproute

De route in de grot bestaat uit twee delen. Op de heenweg bezoek je te voet via een 1200 meter lange route spectaculaire zalen met klinkende namen. Zo start je in de Galerij van de Afgrond, een twintig meter lange ruimte waar 8.000 jaar geleden Paleolithische jagers woonden. Er is ook een ‘Zaal van de Maagd’, die zo heet vanwege de stalagmiet die lijkt op de Maagd Maria met het kindje Jezus in haar armen.
Je komt onder begeleiding van een gids steeds dieper onder de grond en hoort veel details over deze wonderlijke wereld, bijvoorbeeld over de fossielen in het plafond. Hoogtepunt van de looproute is de 40 meter hoge zaal met als naam ‘De Kathedraal’.

Varen op de langste ondergrondse rivier

Vervolgens start het tweede deel per stille boot. Deze tocht voert je over de langste ondergrondse rivier ter wereld, de Rubicon (600 meter), die uiteindelijk overgaat in de Amblève. Vanaf het water bewonder je ondermeer ‘De Palm’, een zuil die gevormd is door een stalagmiet en een stalactiet. De boot brengt je weer terug naar het beginpunt. De vaste tentoonstelling ‘Van de grotten van nu tot de big bang’ laat de geschiedenis van de grotten zien.

Neem warme kleding mee uit je vakantiehuis

De Grotten van Remouchamps zijn het hele jaar open. Natuurlijk is het een schouwspel op zich, maar bovendien een aanrader tijdens regendagen of ter verkoeling bij zomerse warmte. Een bezoek aan de grotten duurt ongeveer vijf kwartier. De rondleidingen vertrekken regelmatig gedurende de dag, afhankelijk van het seizoen en de drukte. De temperatuur in de grotten is het hele jaar door tussen de 8 en 10°C. De paden zijn goed begaanbaar. Tip: neem warme kleding en goede schoenen mee uit je vakantiehuis!

Vakantiehuizen in de omgeving van de Grot van Remouchamps

Ardennes Re lais biedt vele vakantiehuizen bij Aywaille in de omgeving van de Grotten van Remouchamps. Kies voor een praktisch appartement of een prachtige vrijstaande vakantievilla; alles is mogelijk. Selecteer met hond of zonder, met zwembad of zonder, met open haard of zonder etc. Zo vind je precies het vakantiehuis dat bij je past via Ardennes Relais!

Zoek vakantiehuizen in de omgeving

Gegevens

AdresRue de Louveigné 3
4920 Sougné-Remouchamps (Aywaille)
Telefoon04/360.90.70
Toegangvolw €11, senior €9,5 en kind (3-12) €8
E-mailreservation@mondesauvage.be
http://www.grottes.be
InformatieDe grotten worden het juweel van de provincie Luik genoemd. Er zijn twee delen, de ene kan men te voet afleggen en de andere per boot. Van 01-12 t/m 31-01 alleen in het weekend en gedurede de kerstvakantie van 10:00-17:00