HomeseperatorHerba Sana

Voel, proef en ruik het in Herba Sana..

Herba Sana is gevestigd in Elsenborn (Bütgenbach) in de Belgische Ardennen. Herba Sana is een grote geneeskrachtige tuin, verdeeld in meerdere tuinen waar al je zintuigen worden benut. Je vindt er meer dan 200 geneeskrachtige planten, een didactische tuin, een zintuigentuin en de Hel en het Paradijs. Elke tuin heeft haar eigen soorten planten die je kunt proeven, voelen, ruiken en natuurlijk bewonderen. Ardennes Relais biedt een ruime keuze aan vakantiehuisjes in Elsenborn en omgeving, met goede verbindingen naar Herba Sana.

Een korte uitleg over de tuinen

Door de hele tuin staan er bordjes die aangeven in welke tuin je zit en welke planten er zijn. Elke plant heeft zijn eigen functie, sommige planten zijn geneeskrachtig, andere planten zijn weer heel mooi om gewoon te bewonderen. Er worden ook verschillende workshops gegeven waarbij je boeiende informatie krijgt die je anders nooit achter een blaadje had gezocht.

De Zintuigentuin

Deze tuin is weer verdeeld in andere tuinen: de Tasttuin, Kleurentuin, Geurentuin en de Smakentuin. De namen van de tuinen zeggen al genoeg, dus als je op vakantie bent in de Ardennen en je verblijft in een huisje van Ardennes Relais, laat dan je zintuigen prikkelen door een dagje naar Herba Sana te gaan!

De Hel en het Paradijs

In deze tuin vind je de minder bekende planten zoals de Hemelsleutel (een geneesmiddel) dat vroeger werd gebruikt in plaats van een pleister. Ook de Blauwe tuin van het Paradijs loont de moeite: hier vind je planten voor een lang leven en voor de liefde.
In de Ardennen biedt Ardennes Relais een ruim aanbod aan vakantiehuizen voor een aangenaam en comfortabel verblijf. Een dagje uit naar Herba Sana vormt een bijzonder uitje vanuit een comfortabel chalet in de Ardennen!

Vakantiehuizen in de omgeving van Herba Sana

In de omgeving van kruidentuin Herba Sana boek je unieke vakantiehuizen via Ardennes Relais voor een weekendje weg, een midweek of voor een langere vakantie in de Belgische Ardennen. Wordt het een luxe vakantievilla, of een knus chalet? Zoek en boek je ideale vakantiehuis bij kruidentuin Herba Sana via Ardennes Relais. Zoek vakantiehuizen in de omgeving

Gegevens

AdresHinter der Heck 46
4750 Elsenborn (Bütgenbach)
Telefoon0032/80/44 00 56
ToegangVanaf min. 15 pers.: €4
E-mailinfo@herba-sana.be
http://www.herba-sana.be
InformatieOntdek 200 geneeskrachtige planten en beleef de typische en buitengewone flora van de Hoge Venen.