HomeseperatorHoutopia

Bezoek Houtopia vanuit je vakantiehuis

In Houffalize, provincie Luxemburg, ligt Houtopia, een pedagogisch recreatiepark waar kinderen en volwassenen op originele wijze een heleboel leren over vier grote thema’s: gezondheid, veiligheid, milieu en verdraagzaamheid. De rechten van het kind staan op een speelse manier centraal in Houtopia. Dit centrum met een binnen- en buitengedeelte neemt je mee op ontdekking.

Op ontdekking

Zo vind je hier een multimediaspektakel met vijf schermen en speciale effecten dat je op indringende wijze laat kennismaken met de vier hoofdthema’s. In diverse ontdekkingsruimtes ga je vervolgens zelf op onderzoek uit. In de ‘Tempel der Zintuigen’ ligt bijvoorbeeld de nadruk op wat je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt. Het menselijk lichaam leer je beter kennen wanneer je als ‘hapje’ via de mond van een reus zijn lichaam binnengaat. Ook kun je in Houtopia een reddingsoperatie uitvoeren en de verborgen schatten van de natuur ontdekken. Buiten, in een bocht van de Ourthe, vind je bovendien een grote speeltuin, interessant voor groot en klein. In het hoogseizoen biedt de speeltuin ook springkastelen en een waterglijbaan. Zorg dus dat je je zwemkleding meeneemt vanuit je vakantiehuis!

Oorsprong in Ardennenoffensiefe

De oorsprong van Houtopia gaat terug naar de Tweede Wereldoorlog. Tijdens het Ardennenoffensief onderging Houffalize verschillende bombardementen van de geallieerden. Het park Houtopia is opgezet ter nagedachtenis aan de vele mensen, waaronder ook een heleboel kinderen, die destijds de dood vonden. In plaats van een gedenkteken richtte de gemeente zich liever op de volwassenen van de toekomst: kinderen.
In Houtopia maak je op een speelse, leerzame wijze kennis met belangrijke aspecten van het leven. Na een dag vol plezier keer je een stuk bewuster terug naar je vakantiehuis.

Vakantiehuizen in de omgeving van Houffalize

Ardennes Relais biedt verschillende huisjes in en om bloemenstad Houffalize, geschikt voor lange of korte vakanties, weekendjes of midweken in de Ardennen. Je hebt de keuze uit fraaie vakantievilla’s, appartementjes, chalets of gîtes. Zoek en boek je ideale vakantiehuis bij recreatiepark Houtopia in de omgeving van Houffalize via Ardennes Relais.

Zoek vakantiehuizen in de omgeving

Gegevens

AdresPlace de l'Eglise 17
6660 Houffalize
Telefoon003261289205
ToegangVolwassenen : € 6,25 Kinderen (van 3 tot 12 jaar) : € 5,75 Grote gezinnen (vanaf 3 betalende kinderen) : € 5,25 p.p.
E-mailinfo@houtopia.be
http://www.houtopia.be
InformatieNormaal: 11.00 - 17.00. In juli/ augustus: 10:00-19:00 uur. Alle zaterdagen gesloten buiten de schoolvakanties, (incl 24,25,31/12 en 1/1)