HomeseperatorKasteel La Roche

Kasteel van La Roche vanuit je vakantiehuis

Het Kasteel van La Roche, of beter gezegd: de overblijfselen daarvan, kijkt uit over de rivier de Ourthe. Vanaf het kasteel heb je een prachtig zicht op de stad La-Roche-en-Ardenne en haar omgeving. Wie weet zie je je vakantiehuis wel liggen!

Tussenstop op handelsroute naar Lombardije

Het kasteel is gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw, maar de locatie speelde ook in vroegere tijden al een rol. Tijdens opgravingen aan het begin van de 20e eeuw zijn geslepen vuurstenen en aardewerk aangetroffen uit de prehistorie. Ook is er ooit een munt gevonden uit de Romeinse tijd. Vooral in de 12e eeuw had het kasteel een belangrijke functie. Toen fungeerde het als tussenstop op de handelsroute van Engelse wol naar Lombardije. Het kasteel werd tot de 18e eeuw bewoond, waarna het in verval raakte. Tegenwoordig is het een ruïne waarvan de torens, schietgaten en erkers nog herinneren aan de middeleeuwen. Pas sinds 1995 werd het kasteel toegankelijk gemaakt voor publiek.

De legende van Gravin Berthe

Het verhaal gaat dat gravin Berthe van La Roche ronddwaalt op de overblijfselen van het kasteel. Haar vader, een rijke edelman, organiseerde een riddertoernooi, waarbij zijn beeldschone dochter uitgehuwelijkt zou worden aan de winnende ridder. Graaf van Montaigu, een beer van een vent, was de enige echte kanshebber, zo werd lang gedacht. Tot een kleine, schichtige ridder het kasteelhof betrad… Wil je weten hoe dit afloopt? Op zomeravonden verschijnt het spook van Berthe nog regelmatig op het Kasteel van La Roche.

Vele kasteelevenementen

Op het Kasteel van La Roche kun je ieder jaar vele evenementen bezoeken. Zo zijn er shows met valken en boogschutters, een groots vuurwerk en een middeleeuws weekend met kasteelfeesten en riddergevechten. De ingang naar het kasteel is wat lastig te vinden. Loop de Rue Chamont in waar een klein zijstraatje naar de ruïne leidt. Je zult genieten van al wat dit fraaie kasteel in de Ardennen je te bieden heeft!

Vakantiehuizen in de omgeving van het kasteel van La Roche

Zoek en boek unieke vakantiehuizen nabij het Kasteel van La Roche via Ardennes Relais. Kies een chalet, gite of vakantiewoning voor een weekend, midweek of voor een langere vakantie in de Belgische Ardennen. Ardennes Relais biedt fraaie vrijstaande vakantievilla’s, gites, chalets en appartementen in de omgeving van La Roche.

Zoek vakantiehuizen in de omgeving

Gegevens

AdresRue du Vieux Château 4
6980 La Roche-en-Ardenne
Telefoon0032/84/41 13 42
Toegangvolw en sen €4.50 kind €3
E-mailinfo@chateaudelaroche.be
http://www.chateaudelaroche.be
InformatieDe ruïnes van het middeleeuwse kasteel zijn gebouwd tussen de 11de, 12de en 14de eeuw. Geopend: - Juli en augustus van 10u tot 18u30 - April, mei, juni, september, oktober van 11u tot 17u - Van 1 november tot 1 april: op weekdagen van 13u tot 16u. - Tijdens de weekends en de kerst- en krokusvakantie van 11u tot 16u30.