HomeseperatorLabyrint Barvaux

Ontdek het Labyrint vanuit je vakantiehuis

Het labyrint in Barvaux-sur-Ourthe is een doolhof uit je dromen. Het ligt vlakbij Durbuy, het kleinste stadje ter wereld. Dit reuzenlabyrint van maïs is met meerdere hectares werkelijk enorm en wordt nog specialer door de acteurs. Zij vertellen een bijzonder verhaal, trekken je mee in een spel of stellen je voor een raadsel. Ga de uitdaging aan en vind je weg door de hagen van maïs die een hoogte tot wel 2,5 meter bereiken. Zie je het niet meer zitten? Dan zijn er gelukkig ook ontsnappingsroutes te vinden.

Ieder jaar anders

Het labyrint is een traditie die al jarenlang in ere wordt gehouden. Sinds 1997 krijgt dit doolhof in het hart van de Ardennen jaarlijks een nieuw thema. In het verleden waren dat bijvoorbeeld Alice in Wonderland, Kuifje, Pinoccio, Peter Pan, de Smurfen en de personages van weekblad Robbedoes. Het labyrint is niet alleen bijzonder om doorheen te dwalen, ook vanuit de lucht is het werkelijk een plaatje! Vanwege de enorme omvang van tientallen voetbalvelden zie je enkel vanaf grote hoogte de vorm in het maïsveld, zoals in het verleden een vlinder of de Egyptische piramides.

Seizoensopening

Het labyrint is slechts drie maanden per jaar geopend, zo tussen juli en september. Leuk detail: na afloop van het seizoen wordt de maïs gewoon geoogst, net als iedere maïs, en gebruikt als veevoer. Het doolhof wordt ieder jaar dus opnieuw gevormd en krijgt telkens een nieuw parcours. Gekoppeld aan het steeds veranderende thema, is dit doolhof daarom ieder jaar een aanrader. Dwaal rond door geheime gangen en doodlopende steegjes en laat je verrassen met het hele gezin. Een spektakel in de natuur!
Naast het reuzendoolhof tref je hier ook een kleiner labyrint voor jonge kinderen (tot circa 8 jaar), een speeltuin, picknickruimte en een restaurant. Het is een origineel en uitdagend uitstapje vanuit je vakantiehuis voor het hele gezin.

Vakantiehuizen in de omgeving van het Labyrint van Barvaux

Ardennes Relais biedt verschillende chalets nabij het Labyrint van Barvaux, geschikt voor een lange of kortere vakantie, midweek of weekendje weg in de Belgische Ardennen. Je hebt de keuze uit fraaie vrijstaande vakantiehuizen, chalets of gîtes. Zoek en boek een vakantiehuis dat bij je past bij het Labyrint van Barvaux via Ardennes Relais.

Zoek vakantiehuizen in de omgeving

Gegevens

AdresRue Basse Commène
6940 Barvaux-sur-Ourthe (Durbuy)
Telefoon086.21.90.42
ToegangMax €9,5 volw. Onder de 1.50 mtr: €7 <3jr: gratis
E-mailinfo@lelabyrinthe.be
http://www.lelabyrinthe.be
InformatieElk jaar is er een ander thema en parcours. Het reuzenlabyrint van maïs, met animatie door acteurs, is elke dag open voor het publiek van 2 juli tot 31 augustus, en zonder animatie tot 2 oktober 2011, animatie ook tijdens de weekends van september en op 1 en 2 oktober 2011, van 10.30 tot 19.30 u.