HomeseperatorParc Chlorophylle

Parc Chlorophylle vanuit je vakantiehuis

Als je vakantie viert in de Ardennen, verblijf je middenin de natuur. Leer deze omgeving nog beter kennen door een bezoek aan Parc Chlorophylle. Dit natuurrijke recreatiepark ligt in het pittoreske dorpje Dochamps, op enkele kilometers van Baraque Fraiture en niet ver van La Roche, Erezée en Rendeux. Het park is in 2002 gerealiseerd op de plaats van een voormalig safaripark middenin een uitgestrekt bosgebied van 500 hectare.

Spelend leren over de natuur

Parc Chlorophylle is een groot bosterrein van 9 hectare met een diversiteit aan houten attracties die je op originele wijze laten kennismaken met de natuur. Je ontdekt hier zelf de wonderen van het woud door de educatieve speurtocht naar het dieren- en plantenleven in de Ardennen. Alles staat in het teken van de natuur, zelfs de speeltuin is in stijl.

Avontuur en educatie

Via het twee kilometer lange wandelpad kom je bij diverse natuurlijke uitdagingen die je op verschillende manieren bekijkt. Soms doe je dat met een wetenschappelijke blik, dan weer vanuit legendes of zelfs door de ogen van de dieren. Zo kun je bijvoorbeeld je spierkracht verhoudingsgewijs meten met die van een mier, word je uitgedaagd om te lopen op de hoge stelten van een ooievaar en kun je nagaan in hoeverre je gezichtvermogen vergelijkbaar is met dat van een buizerd. Eén van de belangrijkste attracties is de 15 meter hoge loopbrug. Dit is een avontuurlijk, 40 meter lang parcours tot in de toppen van de bomen.

Schappelijke prijzen

In Parc Chlorophylle ben je gemakkelijk een halve dag zoet. Bij alle attracties staat uitleg in het Nederlands en Frans. De prijzen zijn schappelijk, zodat iedereen de kans krijgt om veel te leren over de natuur. Op vertoon van je Ardennes Relaispapieren betaal je het gereduceerde tarief. Het park is open van half maart tot half november en is een vertrekpunt voor prachtige wandelingen in de omgeving. Na een bezoek aan Parc Chlorophylle, bekijk je de omgeving van je vakantiehuis met hele andere ogen!

Vakantiehuizen in de omgeving van Parc Chlorophylle

Ardennes Relais biedt verschillende huisjes in de regio rondom Parc Chlorophylle. Kies je voor een lange of korte vakantie, weekendje of midweek in de Ardennen, dan heeft Ardennes Relais een ruim aanbod van fraaie vrijstaande vakantiehuizen, appartementjes, chalets of gîtes bij La Roche, Rendeux, Erezee en Manhay. Zoek en boek je ideale vakantiehuis bij Parc Chlorophylle via Ardennes Relais.

Zoek vakantiehuizen in de omgeving

Gegevens

AdresRue des Chasseurs Ardennais 60
6960 Manhay
Telefoon084/378 774
ToegangVolw. €4.80, kinderen (3-12 jr) €3.60 speciale Ardennes Relais toegangsprijs. (Toon bewijs!)
E-mailinfo@parcchlorophylle.com
http://www.parcchlorophylle.com/nl/index_nl.php
InformatieIn juli/ augustus geopend van 10:00-18:00. Andere maanden 10.00-17.00 Gesloten van 15-11-2012 tot 15-3-2013. Honden niet toegelaten