HomeseperatorParc des Topiaires

Ontdek de tuinen van Parc des Topiaires vlakbij je vakantiehuis!

Parc des Topiaires; een bijzonder uitstapje in de omgeving van Durbuy voor jong en oud! Parc des Topiaires bevindt zich op zeer korte afstand van het kleine charmante stadje Durbuy. Je vindt er siersnoeituinen met verschillende soorten buxusstruiken en bomen in de meest unieke vormen.

Kunst van het siersnoeien

Het park beslaat meer dan 10000m2 grond en toont als geen ander de kunst van het siersnoeien. Vanuit de vakantiehuizen van Ardennes Relais rondom Durbuy zijn er goede verbindingen naar het park en de afstand is goed te overzien. Er is zelfs een voetgangersbrug die direct naar het centrum leidt en op aanvraag kun je er ook ontbijten met croissantjes en chocoladebroodjes. Tip: vanuit de cafetaria op het Parc des Topiaires kun je genieten van een mooi panorama over het stadje Durbuy.

Parc des Topiaires: van hobby tot passie!

Het begon met Mr Albert Navez en een hobby die uitgroeide tot passie.. de vormsnoeikunst. Mr Navez experimenteerde met takjes en ijzerdraad vooral in zijn eigen tuin, waarna hij een grotere tuin creëerde, en hieruit ontstond een park. Vanaf 1997 werd het officieel het Parc des Topiaires, geopend voor publiek. Sindsdien is het een grote toeristische trekpleister en een echte aanrader om te gaan ontdekken vanuit je vakantiehuis in de Ardennen.

Vakantiehuizen in de omgeving van Parc des Topiaires

Ardennes Relais biedt verschillende huisjes nabij het Parc des Topiares in en om het stadje Durbuy, geschikt voor lange of korte vakanties, weekendjes of midweken in de Belgische Ardennen. Je kunt kiezen uit prachtige vrijstaande vakantiehuizen, appartementjes, chalets of gîtes. Zoek en boek je ideale vakantiehuis bij het Parc des Topiaires via Ardennes Relais.

Zoek vakantiehuizen in de omgeving

Gegevens

AdresRue Haie Himbe 1
6940 Durbuy
Telefoon086/21.90.75
Toegangvolw. €4,50; kind €1 (6-12jr); kind (0-5jr) gratis
E-mailtopiaires@durbuy.be
http://www.topiairesdurbuy.be
InformatieOpen vanaf 5 maart - 31 oktober 2011 dagelijks van 10 - 18 uur.