HomeseperatorTuinen van Annevoie

Bezoek de romantische Tuinen van Annevoie in de Ardennen

Verblijf je in de Ardennen en ben je tuinliefhebber? Bezoek dan zeker de betoverende watertuinen van Annevoie. Deze magnifieke tuinen uit de 18e eeuw, gelegen in de streek van de Hoge Maas, tussen Namen en Dinant, zijn geklasseerd als Waals Erfgoed!

Watertuinen en Franse, Engelse en Italiaanse invloeden

Bezoek de tuinen en ervaar een combinatie van Franse grandeur, met Engelse romantiek en Italiaanse verfijning. Voor de aanleg liet Charles-Alexis zich inspireren tijdens zijn vele reizen door Europa. De tuinen werden dan ook ontworpen op basis van drie verschillende filosofieën. De Franse stijl, waarbij de kunst de natuur corrigeert, de Italiaanse stijl, waarbij de kunst zich aan de natuur aanpast, en de Engelse stijl, waarbij de kunst de natuur imiteert. Bezoek de Tuinen van Annevoie en wandel te midden van watervallen, fonteinen en majestueuze, oude bomen, en loop door de Bloementuin, en het romantische overdekt laantje, de Laan der Verzuchtingen. Voor de kinderen is er een houten speeltuin.

Vakantiehuizen in de omgeving van de Tuinen van Annevoie

Ardennes Relais biedt verschillende vakantiehuizen nabij de Tuinen van Annevoie, geschikt voor een lange of kortere vakantie, midweek of weekendje weg in de Ardennen. Je hebt de keuze uit fraaie vrijstaande vakantiehuizen, chalets of gîtes. Zoek en boek een vakantiehuis dat bij je past in de omgeving van de Tuinen van Annevoie, via Ardennes Relais.
Zoek vakantiehuizen in de omgeving

Gegevens

AdresRue des Jardins d’Annevoie 37a
5537 Annevoie-Rouillon (Anhée)
Telefoon082 67 97 97
ToegangIndividueel: Volwassenen: €7.80 Studenten: €5.20 Kinderen van 3-12 jaar: €5.20 Kinderen jonger dan 3: gratis Andersvaliden: €4.50 Groepen: (minstens 20 personen) Volwassenen : 6.90 € Kinderen van 3-12 jaar : 4.20 € Andersvaliden : 4.50 €
E-mailinfo@annevoie.be
http://www.jardins.dannevoie.be
InformatieGeopend: In het seizoen (31 mrt t/m 4 nov.): Dagelijks van Pasen tot Allerheiligen van 9.30-17.30 uur. Juli/augustus: 9.30-18.30 uur. In de winter (5 nov.- 30 maart): van Allerheiligen tot Pasen van 9.00-17.00 uur. In het weekend op afspraak (contact opnemen met het secretariaat op 0032 (0)82 67 97 97 of via info@annevoie.be)