HomeseperatorVakantiehuizen Ardennen gastronomie

Geniet van gastronomie vanuit je vakantiehuis in de Ardennen!Gastronomie vanuit je vakantiehuis in de Ardennen 

Met het huidige toeristische thema Wallonie voor Lekkerbekken val je met de neus in de (room)boter! Inwoners van de Ardennen zijn Bourgondiërs en dat merk je, ook als je slechts tijdelijk verblijft in een vakantiehuis in deze fraaie regio. De Ardennen bieden een keur aan lekkernijen. Belgisch bier, Luikse wafels, de Ardenner ham en een diversiteit aan kazen zijn bij de meeste mensen welbekend. Ook forel en wild, vooral everzwijn, hert en reebok, zie je veel terugkomen op de menukaarten. De streekkeuken in de Ardennen herken je aan ambachtelijke, verse kwaliteitsproducten. Boek dus een vakantiehuis bij Ardennes Relais en proef de echte Ardennen!

Bierproeverij in je Ardense vakantiewoning

De Ardennen en bier zijn nauw met elkaar verbonden. Je vindt Arden's bier in alle soorten, van donker tot blond en van zoet tot bitter. Vooral de trappisten- en abdijbieren zijn bekend. Steeds meer plaatsen in de Ardennen hebben hun eigen bier, gebrouwen in kleine, lokale brouwerijen. Wanneer je een vakantiehuis in de Ardennen hebt geboekt, is het een aanrader om een brouwerij te bezoeken. Diverse brouwerijen staan open voor bezoek. Ze bieden een kijkje in de keuken en natuurlijk ook de mogelijkheid om het bier te proeven en te kopen. Daarnaast kun je diverse bierroutes volgen waar je wandelt langs plaatselijke geschiedenis en proeft van de streekgastronomie rondom je vakantiehuis in de Ardennen.

Tip: organiseer na afloop een eigen bierproeverij in je Ardennes Relais vakantiehuis. Lekkere lokale kaasjes en Ardenner ham erbij en de avond is compleet. Groot voordeel: niemand hoeft nadien naar huis te rijden!

Smaakfestivals vanuit je vakantiehuis

Je vakantiehuis in de Ardennen is een perfect vertrekpunt om de diverse gastronomische festivals te bezoeken. Bijna ieder plaatsje in de Ardennen heeft een eigen festival, bijvoorbeeld voor de lokaal geproduceerde chocolade, wijn of honing. Gedurende het hele jaar zijn er streekmarkten, bierfeesten en proeverijen. Je vindt ze door de hele Ardennen, dus ook in de buurt van je vakantiehuis. Naast het proeven van al die heerlijkheden, is het ook nog eens een leuke manier om in contact te komen met de lokale bevolking.

Leef je uit in de keuken van je vakantiehuis

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag in de keuken van je vakantiehuis! In de Ardennen vind je veel kaasmakerijen, boerderijen, boomgaarden, fokkerijen, imkers en andere aanbieders van lokale producten. Door ze te bezoeken, krijg je een unieke blik op de streek en proef je wel heel letterlijk van de regio. Vergeet niet ook meteen wat streekproducten in te slaan voor je feestmaaltijd in je eigen vakantiehuis!

Kortom, ook voor gastronomisch genieten zit je goed in een vakantiehuis van Ardennes Relais.