HomeseperatorKastelen in de Ardennen

Een kasteel als vakantiehuis in de ArdennenOvernachten in een kasteel in de Ardennen!

Kastelen, ruïnes, droomtuinen, grachten, riddergevechten en prinsessen, de Ardennen zit barstensvol historie! Ardennes Relais heeft allerlei bijzondere kastelen te huur waar je vorstelijk kunt genieten met prachtige wandelingen door de kasteeltuinen, wie droomt daar nu niet van? Van een knus optrekje in een kasteel of vakantiehuis op een kasteeldomein, tot de vleugel van een kasteel of het gehele kasteel voor de groep. Deze accommodaties bieden tal van mogelijkheden voor de hele familie. Terwijl de kleintjes heerlijk ravotten in de kasteeltuin maak jij alvast een koninklijk diner klaar in de Bourgondische kasteelkeuken. Voel je koning ter rijk in je ‘eigen’ kasteel van Ardennes Relais!

Koninklijk overnachten in de Ardennen

Heb jij altijd al willen weten hoe het is om vorstelijk in slaap te vallen na een heerlijke dag in de Ardense buitenlucht? Ardennes Relais beschikt over allerlei historische verblijven waar je terecht kunt. Wat dacht je van het prachtige vakantiehuis Nuts Castle? Dit prachtige kasteel deed in de zeventiende eeuw dienst als gerechtshof, en is nu een plek waar je heerlijk terug in de tijd kunt gaan. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog was dit kasteel namelijk het hoofdkwartier van de legendarische Airbone Divisie US tijdens het Rundstedt-offensief, ook wel bekend als de Slag om de Ardennen. Of toch liever een kasteel wat qua comfort helemaal van deze tijd is? Dan kun je terecht bij Château Froidthier wat in het hart van Herve ligt. Dit landhuis is geheel gerenoveerd en de sauna en het verwarmd zwembad zijn ideaal voor een ontspannen weekendje weg. Een kasteel met luxe en comfort met voor de regenachtige dagen ruimte in de cinemazaal waar je languit weg kunt zakken in de sofa.

Stoere ridders en betoverende prinsessen

De Ardennen bevat honderden kastelen, van een romantische kasteelhoeve tot een robuuste burcht die alle onstuimige tijden hebben doorstaan. Ridderspelen, mysterieuze kamers, kanonnen, graven en baronnen spreken bij de hele familie enorm tot de verbeelding. Laat de kleintjes in de huid kruipen van een dappere ridder en een prachtige prinses, terwijl jij door de vertrekken loopt en de sfeer van weleer in je opneemt. Naast het verblijven in een kasteel biedt de Ardennen nog tal van kastelen voor een historisch dagje uit. Wanneer je door het heuvelachtige landschap rijdt, zal er uiteindelijk wel een kasteel opdoemen, uitkijkend over een prachtige stad of juist verstopt in de bossen. Een aantal beroemde exemplaren zijn het Kasteel van Bouillon, Freÿr, Lavaux-Sainte-Anne, Reinhardstein, Celles-Vêves en kasteel Féodal. 

Het kasteel van Bouillon is zoals een kasteel hoort te zijn met intrigerende legendes, een onderaardse gang en een prachtig uitzicht op de stad Bouillon. De spannende roofvogelshow en de fakkeltocht nemen je mee in het leven van de vroegere kasteelbewoners. Of laat je meeslepen door de spannende legendes rondom Le Château Féodal in La Roche. Omstreeks het vallen van de nacht kun je tijdens bepaalde zomeravonden het spook Berthe op de ruïnes van het kasteel zien verschijnen. Dit feodaal kasteel uit de negende eeuw is een spektakel voor de hele familie, met boogschutters, ambachten, valkerijshow en vuurwerk. Kortom, het is zeker een bezoek waard vanuit je vakantiehuis in de Ardennen!

Trouwen in een kasteel in de Ardennen

Wat is er nu nog romantischer dan trouwen in een sprookjesachtig kasteel in de Ardennen? Stel je voor: een stralende dag met al die bruiloftsgasten die rondwandelen in de tuinen van zo’n sierlijk landgoed en vervolgens een bruidsfeest in een zaal vol historie. In de Ardennen worden sprookjes werkelijkheid! Naast bruiloften zijn de landhuizen ook beschikbaar voor familiereünies, vriendenweekend of bedrijfsuitje. Ardennes Relais biedt ook kastelen met vergaderfaciliteiten, een zwembad en zelfs wellnessvoorzieningen! In een kasteel van Ardennes Relais beleef je een geweldig weekend met elkaar, en voel je je de koning te rijk. Kom snel prinsheerlijk genieten in de vakantiehuizen van Ardennes Relais!