HomeseperatorVakantiehuizen Ardennen markten en brocante

Bezoek een Markt of Brocante rondom je vakantiehuis!Op zoek naar Brocante in de Ardennen

Snuffelen naar juweeltjes op een brocante of rommelmarkt? Vanuit een vakantiehuis in de Ardennen kan de brocante-liefhebber goed terecht op een verscheidenheid aan markten en braderieën. Bijzondere antiquiteiten spotten op een antiekmarkt? Of gewoon gezellig rondneuzen op een braderie en genieten van sfeer, muziek, eten en drinken? Beleef het allemaal rondom een vakantiehuis van Ardennes Relais!

La Batte in Luik: de oudste en grootste markt in de Ardennen

Ideale uitstap vanuit je vakantiehuis bij Luik is La Batte..In Luik verzamelen zich elke zondagochtend honderden handelaren op de kades van de Maas voor La Batte. Tienduizenden bezoekers van alle nationaliteiten snuffelen dan tussen kledij, sieraden, antiek, speelgoed, bloemen, planten, en een grote verscheidenheid aan culinaire specialiteiten. De brocante markt vormt zo een bijzonder spektakel van kleuren, geuren, smaken en geluiden. Na zo'n dagje flaneren, kan men heerlijk onderuitzakken in een van de vele cafés en restaurants in deze gezellige stad in de Ardennen, waarna de afstand tot je vakantiehuis in de Ardennen snel kan worden overbrugd.


In Bomal-sur-Ourthe, net boven Durbuy, vindt elke zondag La Petite Batte plaats. Deze zondagse markt heeft zichzelf, zoals de naam al aangeeft, gepositioneerd als het kleine zusje van La Grande Batte in Luik. Zo’n 80 marskramers verzamelen zich langs de oever van de Ourthe om hun koopwaar aan de man te brengen, terwijl het overdekte toeristisch centrum ‘Le Sassin’ plaats biedt aan brocante, rommel en antiek. Bijzonder om eens mee te maken tijdens je vakantie in de Ardennen

Antiek bij Spa vanuit je vakantiehuis

Ontdek antiek rondom je vakantiehuis bij Spa. In het mooie Spa in de Ardennen wordt er elke zondag een rommel- en antiekmarkt gehouden, die in juli en augustus vergezeld wordt van gratis concerten. Fervente schatzoekers kunnen daar hun geluk beproeven. In de beurshal in Libramont vinden regelmatig antiekbeurzen plaats. De grootste en bekendste zijn de Antiq’Ardenne in het voorjaar, Librantica in augustus en Brocante de Novembre in de winter. Maar ook in vele andere steden en dorpen worden regelmatig snuffelmarkten, brocante en braderieën georganiseerd. Villa Lilia is een stijlvolle woning met een klein bomenpark en een ideale ligging op de heuvels. Vanaf de tuin kun je genieten van een prachtig uitzicht over Spa. Een ideale springplank om de markten te ontdekken! Ga vanuit je vakantiehuis in de Ardennen op zoek naar de mooiste juweeltjes!

Feest van het Boek in Redu in de Ardennen

Tijdens je vakantie in de Ardennen vinden, naast de verschillende rommelmarkten en weekmarkten, ook allerlei marktjes plaats ter ere van speciale gelegenheden, of met een bijzonder thema. De boekenliefhebber kan terecht in Redu, ook wel bekend als boekendorp (Village du Livre). Gedurende het hele jaar kan men hier al rondsnuffelen in een van de vele boekhandels, maar tijdens het ‘Feest van het Boek’ in het Paasweekend trekken de boekhandelaren naar buiten om er samen met ambachtslui en artiesten een bijzondere braderie van te maken. Dit voegt zeker iets toe aan je vakantie in een van de vakantiehuizen van Ardennes Relais!

In mei kan de liefhebber rondom een vakantiehuis bij Rochefort zijn hart ophalen op een stripboekenmarkt, ter ere van het Festival van de Lach. In Marche-en-Famenne wordt in augustus de markt ‘1900’ gehouden, een reusachtige veelkleurige markt waar meer dan 2.000 verschillende soorten vogels aangeboden worden en die omringd wordt met theater, muziek, marionettenspel en culinaire specialiteiten.

Kerst in de Ardennen

Rondom onze vakantiehuizen in de Ardennen lenen de sprookjesachtige heuvellandschappen zich uitstekend voor sfeervolle kerstmarkten met o.a. brocante in de laatste maanden van het jaar. Zoals bij de Abdij in Stavelot, die elk jaar als decor dient voor een ambachtelijke markt op de esplanade en een kerstrommelmarkt in de kelders. In Luik ontpopt zich ieder jaar het grootste Kerstdorp van België, met meer dan 170 winterse chalets, een grote sleebaan en een reuzenrad in het hart van de stad. Een bijzondere Kerstmarkt vindt men in Bassenge, waar ambachtslieden, artiesten en handelaren zich nestelen in de Grotten van Wonck, die dankzij de ongewone omgeving en verlichting betoverend aandoen.

Kortom: je kunt snuffelen naar hartenlust en genieten van allerlei brocante markten vanuit je vakantiehuis in de Ardennen!