HomeseperatorVakantiehuizen Ardennen muziek

Er zit muziek in de Ardennen!Muziek rondom je vakantiehuis in de Ardennen!

Dat een vakantiehuis in de Ardennen toegang biedt tot overweldigende natuur en rijke cultuur zal niet als een verrassing komen. Maar heb je weleens stilgestaan bij het muzikale aanbod rondom je vakantiewoning in de Ardennen? Verschillende plaatsen in de Ardennen presenteren het hele jaar door een uitlopend muzikaal programma. En wat is er nu heerlijker dan genieten van goede muziek in een schitterende omgeving, met een befaamd streekbiertje in de hand! Ontdek het muzikale aanbod in de Belgische Ardennen vanuit je vakantiewoning van Ardennes Relais.

Ga ‘jazzen’ in Dinant vanuit je vakantiehuis

Een van de muzikaalste plekken om vanuit je chalet in de Ardennen te ontdekken is Dinant. Hoe kan het ook anders als geboorteplaats van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon! Overal in de stad kom je rijk gekleurde saxofoons tegen. Ontdek alles over de saxofoon en Adolphe Sax en breng een bezoekje aan het Huis van Sax in Dinant.

Muziekfestivals in de Ardennen

Ga je graag naar een muziekfestival maar hou je van comfort? Dan is de combinatie van een festival in de Ardennen en een vakantiewoning van Ardennes Relais de perfecte combi! In de zomer zijn er namelijk tal van festivals in de Ardennen en is er altijd wat te beleven. Ga bijvoorbeeld naar Luik en bezoek Festival Les Ardentes. Dit vierdaagse zomerevenement laat je kennis maken met allerlei muziekstijlen zoals pop, rock, techno, house en nog veel meer. Of bezoek de abdij van Floreffe tijdens Festival Esperanzah! Hier beleef je niet alleen muziek, maar ook een gans filmprogramma. 

Een sprookjesachtig weekend weg 

Het Sprookjesfestival van Chiny brengt jong en oud weer samen. Wanneer je deze zomer met de hele familie een weekendje weg wil is dit festival een heerlijk dagje uit. Dit interculturele festival trekt vele vertellers die graag hun legendes, poëzie en traditionele verhalen willen delen. Zowel in magische zalen en de straten van Chiny, als op de boten van Semois en in het bos. Of reis met het gezin terug in de tijd en herbeleef de Middeleeuwen tijdens het Middeleeuws feest van Bouillon. Maak kennis met de ambachten, de muziek en de middeleeuwse keuken in het Kasteel van Bouillon.

Kortom, de Ardennen bruisen en organiseren ieder jaar weer allerlei gezellige zomerfestivals met voor ieder wat wils. Geniet van een divers aanbod aan muziekstijlen tegen een betoverende achtergrond vanuit je eigen vakantiewoning in de Ardennen!