HomeseperatorVakantiehuizen Ardennen zomervakantie

Zomers genieten in de Ardennen!De Ardennen: de ideale zomerbestemming! 

Vakantiehuizen in de Ardennen hebben aantrekkingskracht in ieder seizoen. Met de omringende groene heuvels, waterpartijen en gezellige dorpen en stadjes zijn ze ook een ideale bestemming in de zomer. Perfect voor een weekendje weg, maar ook voor een langere zomervakantie in juli of augustus. En bovendien: de Ardennen zijn zo dichtbij! Na een korte reis ben je al in je vakantiehuis in de Ardennen. Boek een gezellige chalet of een superluxe villa en maak er een fijne zomervakantie van!

Waterpret nabij je vakantiewoning

De Ardennen kenmerken zich door kabbelende beekjes, meanderende rivieren, grote (stuw)meren en natuurlijk watervallen, zoals de beroemde watervallen van Coo of de nog veel hogere waterval bij Bouillon. Verkoeling vind je dus altijd wel in de omgeving van je vakantiewoning. Ga lekker poedelen in het beekje achter in de tuin, kanoën of kajakken op de Lesse, de Ourthe of Amblève, vissen in een forellenvijver of maak een boottocht op de Maas. Andere optie: boek een vakantiehuis met zwembad bij Ardennes Relais!

Actief vanuit je vakantiehuis

De Ardennen rondom je vakantiehuis nodigen uit om buiten actief bezig te zijn, vooral in de zomer. Dat kan op alle niveaus, van jong tot oud, van zeer intensief tot puur ontspannend. Het voormalige spoornetwerk van Ravel biedt prima mogelijkheden om de omgeving al wandelend te verkennen. De Ardennen kennen ook veel uitdagende fietstochten en mountainbike parcoursen. En vergeet de vele outdoormogelijkheden niet, zoals boogschieten, rotsklimmen of een GPS-tocht.
Ook golfliefhebbers kunnen vanuit onze vakantiehuizen in de Ardennen hun hart ophalen. De Ardennen kennen namelijk vele golfbanen en Ardennes Relais heeft een ruime keus in vakantiehuizen bij een golfbaan. Natuurlijk sluit je een dag vol inspanning af met welverdiende ontspanning. Een heerlijke barbecue in de tuin, aangevuld met lokale biertjes, maakt het zomergevoel compleet in je vakantiehuis in de Ardennen.

De Ardennen leuk voor kinderen? Absoluut!

Kinderen zullen zeker veel plezier beleven in de Ardennen. De natuur biedt alle mogelijkheden voor het maken van boomhutten of een spannende speurtocht. Daarnaast zijn er allerlei attractieparken, zoals Plopsa Coo, het Euro Space Center in Redu en de beroemde grotten van Han, Remouchamps of Hotton. De Ardennen vormen ook de mooiste omlijsting voor verschillende dierenparken en wat historie betreft: stap terug in de tijd en bezoek bijvoorbeeld het Kasteel van Bouillon, bekend van ridder Godfried. Ardennes Relais biedt zelfs vakantiehuizen vlakbij dit beroemde kasteel!

Vakantieparken en groepshuizen in de Ardennen

In de Ardennen vind je veel vakantieparken via Ardennes Relais. Een vakantiehuis op een park biedt kinderen grote kans om leeftijdsgenoten te treffen. Bovendien heeft een vakantiepark vaak leuke kinderfaciliteiten, zoals een subtropisch zwembad, speeltuin of animatieteam. De vele groepshuizen in de Ardennen zijn daarnaast ideaal om een vakantie met meerdere gezinnen te boeken. Zo hebben kinderen meteen speelkameraadjes en kunnen ouders weer eens lekker bijkletsen. Ardennes Relais biedt naast vakantieparkchalets een ruime keus aan luxe gîtes, authentieke kasteeltjes en comfortabele villa’s voor grotere gezelschappen!

Huisdieren ook welkom in de Ardennen

In heel veel vakantiehuizen van Ardennes Relais zijn huisdieren ook van harte welkom. Je hoeft dus geen logeeradres te regelen voor je trouwe viervoeter. Hij kan gewoon mee en zal zich zeker amuseren in de natuur rondom je vakantiewoning in de Ardennen.