HomeseperatorVakantiehuizen ArdennenseperatorVakantiehuizen Dinant

Ontdek Dinant vanuit een vakantiehuis van Ardennes Relais

Dinant in de Belgische Ardennen: echt vakantie!

Kies voor een vakantievilla bij Dinant!

Onze vakantiehuizen in Dinant zijn gelegen op slechts een uurtje rijden van de Belgische hoofdstad Brussel. Je zult hier absoluut een topvakantie hebben, Dinant wordt namelijk een van de leukste stadjes in de Ardennen genoemd. Dinant ligt langgerekt langs beide Maasoevers, in de schaduw van de beroemde Citadel van Dinant, van waaruit je een schitterend uitzicht hebt.
Dinant is gelegen in de Belgische provincie Namen, met buurland Frankrijk met haar Franse grensstad Givet nabij. Je vakantiehuis, gîte of chalet bij Dinant biedt vanwege haar ideale ligging prima mogelijkheden om niet alleen de Ardennen maar ook de rest van België en Frankrijk te ontdekken.

Ontdek de Citadel van Dinant nabij je vakantiehuis

Een vakantie bij Dinant is een uitstekende gelegenheid om het roemruchte verleden van de stad te herbeleven. Ontdek de rijke historie tijdens een bezoek aan de eerder genoemde Citadel van Dinant, een belangrijk, hoog op een rots gelegen verdedigingswerk. Bovendien is hier een interessant museum gevestigd, met een uitgebreide collectie wapens en herinneringen uit het verleden van Dinant. Het verdedigingswerk en haar museum is te bezoeken per trap, kabelbaan en autoweg: mogelijkheden genoeg vanuit je vakantiehuis bij Dinant. In de Middeleeuwen zijn in Dinant veel strijden gestreden tussen de Bouvignes uit het Bourgondische graafschap Namen en Dinant als onderdeel van prinsbisdom Luik. Hiernaast was Dinant jarenlang een van de belangrijkste “Goede Steden”, vanwege haar goede koperslagers.

Attracties rondom je vakantiehuis bij Dinant

De omgeving van onze gîtes of chalets bij Dinant biedt een overvloed aan bezienswaardigheden. Je kunt natuurlijk genieten van de natuur en het prachtige landschap, waarin je vanuit je comfortabele gîte of chalet bij Dinant adembenemende wandeltochten kunt maken.
Maar je kunt ook een van de vele attractiepunten ontdekken die Dinant rijk is. Bezoek het kasteel van Calles-Vêves, een prachtig volledig gemeubileerd feodaal kasteel, wat een mooi beeld zal geven van het leven in de middeleeuwen. Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten rondom je vakantiehuis bij Dinant.
Neem nou de grot “La Merveilleuse”, gelegen nabij het station en de brug van Dinant. Dit is een van de mooiste grotten van België door de helderheid en fijnheid van de stalactieten en watervallen. En vergeet het mooie dorpje Celles niet. Genoeg te beleven dus nabij je vakantiewoning!

Activiteiten in de Belgische Ardennen vanuit je vakantievilla

Heb je genoeg energie? Bezoek dan vanuit je vakantiehuis bij Dinant: Dinant Aventure. Vanuit deze beboste steengroeve met uitzicht op de Maas krijg je de kans om een ongewoon avontuur te beleven.
Je kunt een keuze maken uit acht verschillende programma’s: van apenbruggen op 5-20 meter hoogte tot evenwichtsparkoersen, van afdalingen en klimtochten tot ondergrondse trajecten. Ontzettend spannend en zeker een mooie ervaring!
Op zoek naar een rustiger beleving voor het hele gezin tijdens je vakantie bij Dinant? Bezoek de Tuinen van Annevoie of ontdek de Railbikes van de Molignée op ca. 8 kilometer van je gîte bij Dinant. Met behulp van deze vrolijke spoorwegfiets gun je jezelf en je gezin heerlijke ontspanning terwijl je op eigen tempo over de oude spoorweg fietst en geniet van de adembenemende schoonheid van de vallei van de Molignée. Absoluut een ontspannende aanrader in de buurt van je vakantiehuis bij Dinant.

Boottochten op de Maas

Wat dacht je van een schitterende boottocht tijdens je vakantie? Ontdek de Maas en de Ardennen op een verwarmde boot met uitgebreide faciliteiten; is dat niet heerlijk?
Of maak met kajaks een spectaculaire afvaart over de rivier de Lesse. Deze tocht voert langs middeleeuwse kastelen, een natuurpark, prehistorische grotten, statige rotsen en watervallen. Je waant je onderdeel van de natuur, een schitterende belevenis in het landschap bij Dinant. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken, het kajakken is volledig veilig en plezier is gegarandeerd! Er is genoeg te ontdekken nabij je gîte of chalet bij Dinant.

Streektips voor Dinant?

Proef ook eens de culinaire traditie van Dinant! Probeer vooral de specialiteiten: de Dinantse Koek; een harde koek met honing gezoet meel en Flamiche, een taart gemaakt van vette kaas (Romedenne). Bezoek Brasserie du Bocq: een schitterende traditionele brouwerij gespecialiseerd in de productie van bier van hoge gisting met nagisting in de fles. Allemaal heerlijke specialiteiten waar je van kunt genieten nabij je vakantiehuis bij Dinant.

Dichtbij Dinant

op 7min, 6km
op 7min, 6km
op 11min, 9km
op 14min, 14km
op 19min, 16km
meer...

Beleven

Anseremme (Dinant)

Lesse Kayaks

Voor liefhebbers van watersport en natuur! Meer info | Bezoek

Dinant

Citadel van Dinant

In het museum beleeft u opnieuw het leven in de schaduw van de vestingmuren. Bezoek

Dinant

La Merveilleuse (grot)

Een van de mooiste grotten in België. Bezoek

Anseremme (Dinant)

Dinant Aventure

Je kunt hier klimmen, boogschieten en nog veel meer! Meer info | Bezoek

Dinant

Rondvaarten op de Maas (Namen/Dinant)

Geniet op het water van de Maas! Bezoek

Annevoie-Rouillon (Anhée) op 7 min

Tuinen van Annevoie

Beleef en ontdek de watertuinen van Annevoie Meer info | Bezoek

Anhée op 7 min

Railbikes van de Molignée

Actieve gezinsattractie Meer info | Bezoek

Denée (Anhée) op 7 min

Abdij van Maredsous

Gastvrije Abdij waar ook kaas en bier geproduceerd wordt. Bezoek

Hastière op 14 min

Kasteel en Tuinen van Freÿr /Maas

Een Renaissance kasteel met aangelegde tuinen. Bezoek

Heer (Hastière) op 14 min

Domein van Massembre

Vakantiedomein voor jong en oud met dierenpark en recreatie Bezoek

Chevetogne (Ciney) op 19 min

Domein van Chevetogne

Prachtig Park verspreid over een gebied van meer dan 550 ha met recreatiemogelijkheden. Bezoek

Chevetogne (Ciney) op 19 min

Nature Extraordinary Museum

educatief centrum over de natuur in alles waarin ze mooi, schilderachtig en subliem is. Bezoek

Profondeville op 19 min

Rougemont Golf de Namur

Bezoek

Celles (Houyet) op 20 min

Kasteel van Celles-Vêves

Indrukwekkend kasteel uit de 8ste eeuw. Bezoek

Houyet op 20 min

Chateau Royal d'Ardenne Royal Golf Club

Mooie heuvelachtige golfbaan. Bezoek

Informatief

Daverdisse op 33 min

VVV Daverdisse

Bezoek

Nassogne op 46 min

VVV Nassogne

Bezoek

Hoei op 47 min

Grand place Hoei

Een groot plein midden in de stad Huy met prachtige gebouwen. Bezoek

Durbuy op 49 min

VVV Durbuy-sur-Ourthe

Bezoek

Bomal-sur-Ourthe (Durbuy) op 49 min

VVV Bomal-sur-Ourthe

Bezoek

Barvaux-sur-Ourthe (Durbuy) op 49 min

VVV Communal de Durbuy ASBL

Bezoek