Geniet van een Gîte bij Han sur Lesse

Vakantie bij Han? Boek een gîte!

Een gîte bij Han is een heerlijke locatie om tijdens je vakantie te verblijven. Han is gelegen in de provincie Namen in de Belgische Ardennen en wordt ook wel Han sur Lesse genoemd. De plaats is rustig gelegen, omgeven door schitterende natuur en is deelgemeente van de stad Rochefort. Deze stad is een echte toeristische trekpleister, zeker een bezoek waard tijdens je vakantie bij Han.
Zoals Han sur Lesse al zegt, is de plaats gelegen aan de rivier de Lesse. Deze rivier zorgt voor adembenemende schoonheid nabij je chalet bij Han. Geniet van de omgeving door langs de Lesse te wandelen of geniet op een andere manier van de rivier. Zie je jezelf al zitten in de zon op een terras vlakbij het glinsterende water? Boek dan je vakantie via Ardennes Relais in een vakantiehuis, chalet of gîte bij Han!

Ontdek de Grotten van Han

Zoals eerder aangegeven is in de omgeving van onze gîtes bij Han de rivier de Lesse gelegen. Deze rivier is omgeven door prachtige natuur en heeft in de buurt van Han kalksteenmassief weggesleten. Hierdoor zijn grotten ontstaan: de Grotten van Han. Onder begeleiding van een gids verken je ondergronds een parcours van ongeveer twee kilometer waar je een aantal “zalen” zult ontdekken. Bovendien is er een historische tramlijn die je vanuit het centrum van Han naar de ingang van de grotten brengt, dit is al een beleving op zich.
De prehistorische voorwerpen uit de grotten zijn te bezichtigen in het Museum van de Onderaardse Wereld. Wil je wat meer spanning? “La Ferme” en het speleogame nemen je mee in een zoektocht naar archeologische schatten. Met allerlei moderne gadgets ga je op zoek naar prehistorische voorwerpen: sensatie gegarandeerd! De Grotten van Han staan bekend als een van de grootste grottencomplexen van Europa en zijn een echte trekpleister nabij je vakantiehuis bij Han sur Lesse!

Uitstapjes vanuit je gîte bij Han sur Lesse

Nabij de gîtes bij Han bevindt zich een wildpark dat verschillende diersoorten herbergt die in de streek geleefd hebben, zoals wilde zwijnen, damherten, wolven en lynxen. Voor het hele gezin is dit een leuk en afwisselend uitstapje tijdens je vakantie bij Han. Een ander leuk uitje is het Labyrint bij Barvaux(30 km). Elk jaar stort een doolhof met nieuwe animatie en een nieuw ontwerp de bezoekers in een toveravontuur. Er is zelfs een labyrint voor de jongere kinderen (3-8 jaar), dus ook de kleintjes zullen zich prima vermaken tijdens een vakantie bij Han. J

Op het water rondom je vakantiehuis

Je kunt ook verschillende boottochten maken over de Lesse: neem plaats op een boot met extra service of ga zelf op ontdekkingstocht in een kajak! De gele kajaks (1, 2 of 3 personen) zijn licht en uiterst comfortabel.
Wil je meer spanning en avontuur? Maak dan een tocht met de rode of blauwe kajaks. Ontdek vanaf het water de ongerepte natuur met middeleeuwse kastelen, een natuurpark, prehistorische grotten, statige rotsen en twee prachtige watervallen. Een verrassende tocht voor het hele gezin tijdens je vakantie bij Han!

Zoek vakantiehuizen in de Ardennen →