HomeseperatorVakantiehuizen ArdennenseperatorVakantiehuizen Malmedy

Geniet van een vakantiehuis bij Malmedy!

Vanuit je vakantiehuis de Ardennen bij Malmedy ontdekken

Beleef de Hoge Venen vanuit je vakantiehuis

Een vakantiehuis huren bij Malmedy in het uitgestrekte natuurreservaat De Hoge Venen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van ongerepte natuur en bijzondere fauna en flora. Ardennes Relais biedt comfortabele, knusse en luxe vakantiehuizen in de streek rondom Malmedy in de Belgische Ardennen. Eigenlijk vormt Malmedy samen met de charmante stadjes Monschau/Montjoie en Eupen de omlijsting van De Hoge Venen; een hoogvlakte die al wandelend doorkruist kan worden, maar ook met de fiets via de knooppunten van de ‘Velo-Tour’ of met de auto via ‘de ‘Burchtenroute’, de ‘Ourdalroute’ of de ‘Venen- en Merenroute’.
Men beschouwt De Hoge Venen ook wel als een van de meest authentieke gebieden van de Ardennen. Je vakantiehuis bij Malmedy biedt je een ideale en comfortabele uitvalsbasis om deze prachtige streek van nabij te ontdekken.

Kastelen in de buurt van je vakantiehuis bij Malmedy

Ga je op verkenning vanuit je vakantiehuis bij Malmedy, dan ontdek je al snel dat er een fantastisch kasteel in de buurt ligt op 10 km afstand: het Kasteel van Reinhardstein, daterend uit mid 14e eeuw met onder meer authentieke hellebaarden en tapijtwerken uit de Middeleeuwen! Het ligt geïsoleerd te midden van de prachtige ruige natuur en het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. Er is zelfs een waterval van 60 mtr: de waterval van Reinhardstein in de vallei van de Warche.
Een ander kasteel, of eigenlijk de ruines van een kasteel, vind je op 40 km ten zuiden van Malmedy in Burg-Reuland. Deze ruines dateren uit de 10e eeuw. Vanuit een van de kasteeltorens heeft men een bijzonder uitzicht op de Ourvallei; de enige stroom die vanuit België naar Duitsland vloeit. Zeker de moeite waard om te gaan ontdekken vanuit je vakantiewoning bij Malmedy en Ardenne.

Bezoek eens ‘n museum vanuit je gîte bij Malmedy

Voor cultuurliefhebbers is er ook genoeg te beleven in de omgeving van onze vakantiehuizen bij Malmedy. Je vindt er meerdere musea, zoals het Museum Baugnez 44 bij Malmedy wat authentiek materiaal toont rondom de Slag om de Ardennen, met name het Offensief van Rundstedt. Voor liefhebbers van religieus erfgoed is er de Schatkamer van de Kathedraal die zich in het oude klooster van Malmedy bevindt, en wil je meer weten over Eupen (30 km), dan is er ook het museum van de stad Eupen met o.a. aandacht voor de wolactiviteiten in de 17e en 18e eeuw.
Eupen is een stad met bijzondere kerken, verzorgde patriciershuizen en mooie pleintjes met fonteinen, veel historie en uitstekende restaurants! Ook bevindt zich bij Eupen het Natuurcentrum Ternell ofwel het Musee de la Foret in het hart van het Duits-Belgische natuurpark Hoge Venen-Eifel, met een ‘avonturen’ speeltuin en skiverhuur in de winter. Na een fijne, met cultuur gevulde dag in dit fraaie deel van de Belgische Ardennen is de afstand naar je comfortabele vakantiehuis bij Malmedy snel overbrugd!

Geniet met de kinderen in een chalet bij Malmedy

Rondom je vakantiehuis bij Malmedy in de Ardennen is er ook voor de kinderen volop te beleven! Op 18 km ligt Plopsa Coo, voorheen Télécoo. Dit is een attractiepark bij de bekende watervallen van Coo in de Belgische Ardennen. In het park bevinden zich onder meer een kabelbaan, achtbaan, een boomstamattractie en een wildpark; allen geïntegreerd in het Ardense landschap met uitzicht op de Amblèvevallei. Vanuit Coo kun je ook avontuurlijke kajaktochten maken op de Amblève (9 of 23 km).
Daarnaast bevindt zich het Natuurcentrum van Botrange, Naturama, waarin je een reis maakt door de geschiedenis van de Hoge Venen en onder meer mee kunt rijden in een Jan Plezier. Het is zelfs mogelijk om op spoorfietsen op een oude spoorlijn door de Hoge Venen te rijden!
Wanneer je toch in Burg-Reuland bent om de kasteelruïnes te gaan bezoeken is het East Belgian Action & Fun Center een mooie gelegenheid voor het hele gezin om te genieten van allerhande indoor- en outdooractiviteiten; karting (vanaf 12 jaar), lasergaming, bowling, een speelterrein voor jonge kinderen tot 8 jaar en nog veel meer!
In deze omgeving ligt ook het Ardenner Center in Manderfeld (Arsardenn ). Hier vind je diverse tentoonstellingen; van modeltreinen en poppen tot kerststallen uit heel Europa. Voor de lekkerbekken onder ons bevindt zich in Eupen het ‘Chocolade-paradijs van Jacques’ waarin de geschiedenis van de chocolade wordt getoond. Dat wordt smullen met de kinderen in je vakantiehuis bij Malmedy!

Beleef de Ardennen!

De meren van Robertville en Butgenbach bieden de perfecte mogelijkheid om met een bootje het water op te gaan. Een genot voor het hele gezin! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mogelijkheid om gewoon de deur van je gîte of luxe vakantiehuis bij Malmedy uit te wandelen en vanuit je tuin te belanden bij mooie beekjes en riviertjes die deze regio zo fraai doorkruisen. Ardennes Relais biedt gelukkig een ruime keus aan vakantiehuizen en chalets bij Malmedy!

Gastronomisch genieten en wandelen rondom Malmedy

Even een weekendje weg in een heerlijk luxe vakantiehuis bij Malmedy? Een ontspannende wandeling met gastronomisch genieten tot slot?  Op gastronomisch gebied is er keuze te over in deze streek. Malmedy herbergt genoeg sfeervolle restaurants om aan al je wensen te voldoen. Ook bierliefhebbers komen aan hun trekken in het Biermuseum van Rodt in Saint-Vith (28 km) waar je meer dan 3000 biersoorten aantreft. En na afloop kun je ontspannen natafelen bij de knusse open haard van je fraaie vakantiehuis bij Malmedy!

Dichtbij Malmedy

op 11min, 8km
op 15min, 9km
op 20min, 15km
op 21min, 15km
op 21min, 17km
meer...

Beleven

Malmedy

Kathedraal van Malmedy

Een boeiende abdijkerk uit de 18e eeuw. Bezoek

Malmedy

Centre de ski de mont Spinette

Langlaufpiste met skiverhuur Bezoek

Malmedy

Sniper Zone - Paintball

Outdoor paintballen in de Ardennen. Bezoek

Robertville (Waimes) op 11 min

Natuurcentrum Botrange

Beleef de Hoge Venen en ontdek ook het Naturama Meer info | Bezoek

Ovifat (Waimes) op 11 min

Kasteel Reinhardstein

Burcht met diverse kunstobjecten, sculpturen en harnassen. Meer info | Bezoek

Waimes op 11 min

OVIFAT - DETHIER SKI huur

Verhuur van skimaterialen (langlaufski, alpinski, sleden) Bezoek

Waimes op 11 min

SKI ALPIN OVIFAT - SKI CLUB DES HAUTES FAGNES

Op deze piste kun je Alpineskien en sleeen. Bezoek

Waimes op 11 min

Le ski Botrange

Een van de interessantste skipistes voor langlaufen in België. Bezoek

Hockay (Stavelot) op 15 min

Ezeltjes OK

Men kan hier met de ezel of paard rijden door het prachtige natuurgebied Bezoek

Stavelot op 15 min

Museum van Circuit Spa-Francorchamps

Ervaar de geschiedenis van het beroemde circuit van Spa. Bezoek

Stavelot op 15 min

Het Guillaume Apollinaire Museum

Museum over de poët Guillaume Apollinaire. Bezoek

Stavelot op 15 min

Museum van het prinsdom Stavelot-Malmedy

Archeologisch museum over Stavelot-Malmedy. Bezoek

Stavelot op 15 min

"Abbaye de Stavelot"

Met een ideale ligging in de schitterende, ongerepte natuur en aan de oever van de Amblève, is de abdijkerk van Stavelot een bezoekje meer dan waard. Meer info | Bezoek

Stavelot op 15 min

SKI NEIGE CONCEPTION

Op deze piste kun je snowboarden, langlaufen en sleeen.

Coo (Stavelot) op 15 min

Pro-Motion Outdoor Adventure

Bezoek

Evenementen

Verviers op 25 min

Spirit of 66

Een muziekclub met grote namen die daar optreden. Meer infomatie zie site. Bezoek

Informatief

Malmedy

Bakker-traiteur A mon Tchiniss

Bezoek

Vielsalm op 31 min

VVV Vielsalm

Bezoek

Sterpigny (Gouvy) op 40 min

Ferme de la Madelonne

Bruisende muziekboerderij jazz blues rock Bezoek

Gouvy op 40 min

VVV Gouvy

Bezoek

Érezée op 52 min

Le Val de L' Aisne Catering

Bezoek

Érezée op 52 min

VVV Erezée

Bezoek