HomeseperatorVakantiehuizen ArdennenseperatorVakantiehuizen Verviers

Vakantiehuizen bij Verviers

Boek een vakantiehuis, gîte of chalet bij Verviers

Verken Verviers vanuit je vakantiehuis en geniet!

Een vakantiehuis bij Verviers biedt volop stadsvertier maar is ook een uitstekend uitgangspunt voor een sportief weekendje in de buitenlucht. Verviers (> 54.000 inwoners) ligt aan de rivier de Vesder, zo’n 20 km ten noorden van Spa en 33km ten oosten van Luik en wordt wel de Waalse hoofdstad ‘van water en wol’ genoemd. In het verleden zorgde het ‘zachte’ water van de Vesder voor bijzonder goede en zachte wol, wat Verviers op dit gebied al vroeg op de industriële kaart zette.
Het Toeristisch Centrum van de Wol en de Mode (CTLM) en het Huis van het Water in de voormalige lakenfabriek van Bonvoisin tonen uitgebreid en op ludieke wijze de impact van wol en water op de stad Verviers. Zeker de moeite waard om te gaan ontdekken vanuit je vakantiehuis bij Verviers!
Ook het Museum van Schone Kunsten en Keramiek en het Museum van Archeologie en Folklore verdienen de aandacht, evenals het originele Fonteinenparcours. Luister ‘ns naar een concert (Spirit of 66) of ga naar een voorstelling in het ‘Grand Théâtre’ of in de ‘Espace Duesberg’, kortom; verken Verviers vanuit je vakantiehuis en geniet!

Logeren in je eigen kasteel bij Verviers

Wat dacht je van een kasteel als vakantiehuis bij Verviers? En dan vanuit dit ‘eigen’ kasteeltje op verkenning naar andere kastelen in de omgeving; een unieke ervaring toch? Bij Ardennes Relais is dit mogelijk. Binnen een straal van 50 km rondom Verviers heeft Ardennes Relais niet minder dan 7 kastelen ter beschikking; kleinere kasteeltjes voor 10 personen tot ruimere voor 24 personen. Soms zelfs met eigen zwembad, sauna of jacuzzi. De kastelen van Ardennes Relais liggen in de buurt van een meertje, rustig landelijk of vlakbij een golfbaan; voor ieder wat wils!
En als je dan in alle rust en luxe hebt ontbeten als echte kasteelheren en –dames, kun je op verkenning naar andere kastelen in de omgeving. Alleen al binnen 10 km rondom Verviers bevinden zich minstens vier kastelen die het bezoeken waard zijn: de burchtruïnes van Franchimont bij Theux, het Fort van Tancrémont bij Pepinster en de kastelen van Soiron (een van de mooiste dorpen van Wallonië) en Sclassin. Een mooie invulling voor een vakantie bij Verviers in de Provincie Luik vanuit je ‘eigen’ kasteeltje!

Een vakantiehuis bij Verviers; lekker actief en sportief!

In de omgeving van je vakantiehuis bij Verviers kun je heerlijk sportief bezig zijn, zoals fietsen bij het Meer van Warfaaz (16 km) of skydiven in het Skydive Center bij Spa waar je parachute kunt leren springen. In de buurt van Spa vind je trouwens ook de Formule 1 racecircuits van Francorchamps (oordoppen mee)!
Op 10 km van Verviers ligt het fraaie dorpje Limbourg waar je, naast gewoon genieten van het mooie plaatsje, kunt paardrijden, vissen (vergunning mee) of karten. Rondom je vakantiehuis bij Verviers bevinden zich trouwens talrijke bewegwijzerde wandelroutes naar andere mooie dorpjes in de omgeving.
Maak tijdens je vakantie bij Verviers ook ‘ns een rit naar de stuwdam bij het meer van Gileppe (Jalhay) of ga op ontdekkingstocht naar de Botrange in het beschermd natuurreservaat De Hoge Venen waar je ’s winters naar hartenlust kunt skiën. Activiteiten genoeg rondom je vakantiehuis bij Verviers!

Dichtbij Verviers

op 10min, 5km
op 13min, 9km
op 14min, 10km
op 18min, 16km
op 19min, 18km
meer...

Beleven

Verviers

Kerk Notre-Dame des Récollets

Een kerk uit 1650 van witte zandsteen.

Verviers

Grand Théâtre Verviers/Espace Duesberg

Theater waar men toneelstukken en concerten kan bewonderen. Om te zien welke voorstellingen er dit jaar worden gegeven, kunt u op de site kijken. Bezoek

Verviers

Toeristisch Wol- en Modecentrum

Ontdek hoe een bolletje wol wordt omgevormd tot een kledingstuk. En hoe belangrijk het water van de Vesdre hierbij is. Bezoek

Verviers

Museum van Schone kunsten en Keramiek

Gevarieerd museum in een 17e eeuws gebouw. Bezoek

Dison op 6 min

Fondation Hardy

Museum over Adolphe Hardy.

Pepinster op 10 min

Kasteel van Soiron

Kasteel afkomsting uit de 16e eeuw. Bezoek

Pepinster op 10 min

Kasteel van Sclassin

Kasteel met de grootste boom ter wereld. Bezoek

Pepinster op 10 min

Het Fort van Tancrémont

Zeer bijzonder fort. Bezoek

op 13 min

Kasteel van Franchimont

De burcht stamt uit de 11e eeuw en biedt uitzicht over 3 valleien. Een hoogtepunt zijn de ondergrondse toegangen. Bezoek

op 13 min

De Haagbeuk van La Reid

Een lange haagbeukenlaan van 573 meter met 4500 haagbeuken. Prachtig om doorheen te wandelen.

Theux op 13 min

Forestia

Dierenpark met avonturenparcours. Meer info | Bezoek

Jalhay op 14 min

Stuwdam van Gileppe

Één van de oudste stuwdammen van Europa. Bezoek

Soumagne op 17 min

Provinciaal Domein van Wégimont

Een recreatief dagje ondernemen in een park van 22 ha. Bezoek

Aubel op 18 min

De Abdij van Val-Dieu

Fraaie abdij uit 1216. Bezoek

Spa op 19 min

Spa-Promenades

Toeristisch treintje

Evenementen

Verviers

Spirit of 66

Een muziekclub met grote namen die daar optreden. Meer infomatie zie site. Bezoek

Informatief

Malmedy op 25 min

Bakker-traiteur A mon Tchiniss

Bezoek

Grâce-Hollogne op 30 min

Luik Airport

Bezoek