HomeseperatorVakantiehuizen Ardennen Visweekend

Visweekendje in de Ardennen!Visweekend voor vader en zoon!

Boek een chalet midden in de Ardense natuur en plan een visweekendje voor vader en zoon òf met je vrienden !
Maar waar moet je zijn ? Naast in talrijke meertjes verspreid tussen de Ardense heuvels, tref je volop vis in o.a. de meren van l'Eau d'Heure (provincie Namen), in de rivieren Amblève, Ourthe (bij La Roche en Nisramont), Semois (bij Herbeumont), Lesse en op nog véél meer plaatsen.

Het Maison de la Pêche

Het Maison de la Pêche is een uitstekende raadgever voor de juiste vislocaties en voor de benodigde vergunningen.

Visvergunningen in België: 
Permis A; vissen langs de kant (14,50 €/jr)
Permis B: vissen vanaf een boot of in het water (40.50 €/jr)
Verkrijgbaar bij het Postkantoor of via www.maisondelapeche.be
Kids  < 14jr mogen zonder vergunning tijdens het weekend, feestdagen + schoolvakanties (incl. volwassenen met vergunning).
Minimum leeftijd 12-13 jr en sterk genoeg om, tegen de stroom in, door ’t water te stappen!

Een gite met privé-meer

Nabij Bastogne ligt deze 6 persoons gite Le Gite du Lac met een eigen meertje! Vliegvissers kunnen hier hun hart ophalen (tegen betaling) ! In alle rust, omringd door 12 hectare bossen, ontvangt de natuur je hier met open armen. De eigenaar heeft zelfs een forellenkwekerij (en een eetcafé..)
Le Gîte du Lac is ruim en gezellig ingericht. En met Bastogne op 10 minuten rijden, is er ter afwisseling genoeg vertier in de vorm van goede restaurantjes bezoeken, winkelen en Ardennenoffensief-overblijfselen bekijken.

Vaders en zonen op visweekend? 

Op een schitterend domein van 20 ha bij Rochefort vind je Le Doyere; een 4 persoons vakantiehuis vlakbij een klein meertje, waar je vrij kunt vissen. Geniet van de paarden in de nabijgelegen weilanden of maak een mooie wandeling of fietstocht op de talrijke bewegwijzerde paden. Dit huis is een echte aanrader voor gezinnen met kinderen!

Vissen bij Bovigny, Gouvy en Houffalize

Forellen vangen in de visvijver ''Fond de Paradis'' vanuit je vakantiehuis bij Bovigny is natuurlijk ook een sportieve activiteit! Let op: alleen natuurlijk aas is hier toegestaan! Ook in het meer van Cherapont bij Gouvy is o.a. hengelsport een favoriete bezigheid naast andere watersporten.
Vanaf half april kun je vanuit het landelijk gelegen 6 persoons chalet Al Fontain des Flons  bij Houffalize ook forel gaan vissen in de Ourthe. Goede vangst!

Vissen vanuit een luxe 5 ***** vakantievilla

Een weekendje vissen hoeft niet primitief te gaan.. wat dacht je van een prachtig 26 persoons landhuis Le Clos Bagatelle, pal tegenover de rivier de Ourthe, met: binnenzwembad, sauna, jacuzzi, semi-professionele keuken, bar, genoeg badkamers en bovendien een vergaderzaal op de 2de verdieping (te huur voor 150 extra) ? Weer 'ns wat anders!